vrijdag 4 mei 2012

Kwaliteit toerisme moet omhoog

TCT-minister Falisi Pinas pakt een schijfje ananas van het fruitbuffet bij de heropening van SHTTC.
Paramaribo - Om de kwaliteit van toeristische producten te verbeteren, is de Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) opnieuw geïntroduceerd. “Wij willen een duurzaam fundament creëren voor de toekomst”, zegt voorzitter Rabin Boeddha.

De bedoeling van SHTTC is dat op de vraag uit de toerismesector wordt ingespeeld. Om te weten hoe groot de vraag is, zijn consultants aangetrokken. Het laatste onderzoek is tien jaar terug gedaan. “Het centrum moet een toonaangevend instituut worden op het gebied van hospitality en toerisme trainingen”, vindt hij.

Financiën
De regering wil, volgens minister Falisi Pinas van Transport Communicatie en Toerisme (TCT), dat dit centrum meer bekendheid krijgt. In zijn toespraak benadrukte hij dat het ontwikkelen van toerisme hoge prioriteit geniet van de regering. Hij adviseert daarom om met regionale toerisme-organisaties samenwerkingsverbanden aan te gaan. Pinas stelde het SHTTC bestuur gerust door op te merken dat de departementsleiding aandacht heeft voor het financiële plaatje.

Training

Sinds de oprichting van SHTTC zijn ongeveer 150 personen opgeleid, zegt  Jane Simons-Turney, directeur van het Imeao-I tevens bestuurslid SHTTC. Studenten van de toerismestream op het Imeao maken ook gebruik van het centrum waar zij onder andere trainingen in serveertechnieken volgen. Het vak ‘gastheerschap’ wordt verzorgd door Derrick Lobato de Mesquita. Tijdens de lessen wordt de nadruk gelegd op omgangsvormen van personeel naar cliënten. Lobato de Mesquita is tevreden over de prestaties van leerlingen in de afgelopen drie jaar, omdat de cijfers ook goed waren. “De studenten weten dus waar zij het over hebben”, zegt de leraar. Aan het eind van de les worden theorie- en praktijkexamens afgenomen om te meten of de informatie goed bezonken is.

SHTTC werd in 2006 opgeleverd door inspanningen van de ministeries van TCT, ATM en Minov.De oprichting is één van de resultaten van de Suriname Integrated Tourism Development Plan (SITDP) gefinancierd door de Europese Unie, het Sectorfonds en de overheid.-.




1 opmerking:

  1. Betere training van Suriname's horeca personeel is nodig.We zijn vriendelijk, maar niet altijd!!

    BeantwoordenVerwijderen